Feed on
Posts
Comments

Dia 18. Ruta de la Bassa la Mora per la colladeta del Ibon: Definició de bicimuntanyisme.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.
De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Aquest dia JR i Toni havien decidit no eixir perque estaven prou tocats del dia d’abans. Jordi no ha pogut pegar ull en tota la nit i també es retira. La veritat es que tots em dormit prou malament, ja que la calor no ens ha deixat dormir, i damunt a mitja nit ha començat a ploure sense refrescar gens el terreny. David i Isaac s’en tornen cap a Alcoi, i la resta, a pesar que continua plovent intermitentment anem a fer la ruta prevista. Així que Gus, Dani, Raul, Kiko i servidor repetim el proces d’ahir i prenem direcció a Plan.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

En arribar continua plovent, així que fem temps mentres montem les bicis, anem a fer-se un cafenet, i finalment para i es despeja. La veritat es que la pluja no ha refrescat gens l’ambient, però al menys la olor a banyat fa que la pujada per la pista de Chía siga agradable. En aquesta pujada tenim un desagradable inciden amb un “senyor forestal” que baixa per la pista a tota llet, i que passa pel costat de Gus a un pam i sense reduïr la velocitat… al recriminar-lo, el tio xulo para el 4×4, baixa d’ell i s’encara contra nosaltres insultant-nos i dient que “la culpa es vuestra por ir tan despacio, payasos” (així exactament), i ens quedem a quadres!!!, nosaltres continuem sense fer-li ni puto cas, però cabrejats perque es suposa que aquesta es l’autoritat que vela pels nostres paratges :-(. Tot un “personatge payaso”.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

En fi, nosaltres seguim pujant per la pista de Chía fins que es desviem per una altra pista que ens porta al Collado de la Cruz, on parem a fer el primer mos envoltats de vaques i cavalls.

La pista continua, però al poc temps, ens desviem per una senda que es dirigeix cap a El Angón. La senda es prou inciclable, encara que depenent de la força i tècnica de cadascú, hi ha prous trams ciclables, i alguns on hi ha que carregar la bici a la gepa.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Així i tot les vistes son increibles i poc a poc anem eixint del bosc travessant runars i praderes fins arribar al fotogenic lloc de El Angón. En aquest punt ja comença el porteig propiament dit, que no abandonarem fins coronar la Colladeta del Ibon. Ens havien dit més o menys 1 hora i quart, i és exactament el que tardem des de El Angón, incluint una parada en un rierol per agafar aigua. La veritat es que xino xano no es va fer maça dura la pujada, i les vistes que ens va proporcionant be valen la pena el pateo.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.
De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Finalment cap a les 14:30 arribem a la Colladeta. El paisatge es impresionant i tenim una llarga baixada per davant fins al Ibon de Plan o Bassa la Mora. Com que fa prou rasca i vent a aquesta alçada, ens proteccionem, fem algunes fotos, preparem càmares de video, i cap a baix… xxxiiissss… La baixada es una passada: primer per les pedres soltes dels runars, després per zones herboses on anem perden alçada i en algo més de mitja hora, arribem al Ibon, que per cert, està prou sec per falta de pluja i neu.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Al Ibon reposem forces de nou i ens disposem a afrontar l’altre tram de baixada que ens queda, i que a coneixia de fa uns quants anys, i continue opinant el mateix: és un dels trams més tècnics que conec per a fer amb la bici. Es tracta del PR que baixa cap a Plan seguint el barranc de desaigüe del ibon. La senda es “jailevel” des del principi fins al final, no te trams fàcils i la succesió d’escalons, corbes tancades, tot amb molta pendent i trams expostos.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Tota una baixada per a pujar el nivell de tècnica, i sense descans i suficientment llarga per a acabar rebentat. I damunt ja no estem a tanta alçada i juntament amb l’omitat, ens va fer suar el que no haviem suat en tota la ruta. La part negativa van ser les dues caigudes de Dani, la primera amb alguna magulladura sense maça importància, però que ja li va fer agafar por, i la segona per la por i per les gotes de pluja que van caure i varen convertir les pedres en relliscosos obstacles.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Aquesta caiguda va provocar a Dani un bon esguince a la mà que li va condicionar el final de la ruta i la resta dels dies, encara que al menys, no va ser més greu i va poder ciclar tots els dies, això si, amb les facultats mermades, sobretot per a baixar.

Una vegada acaba el PR, sols queda una mica de pista plana per arribar de nou a Plan i fer-se la cerveceta i/o cocacola de rigor. En total, unes 7 hores per a fer 25 km i 1400 mts de desnivell acumulat, tota una vertadera ruta de bicimuntanyisme. En tornar a Ainsa, trobem a la resta de la espedició prou avorrits i sense eixir de la “cova” vinga fer-se cerveces per a calmar la forta calor.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Perfil:

Recorregut:

Bassa la Mora o Ibon de Plan
Ruta

Comments are closed.