Feed on
Posts
Comments
De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

De nou hem repetit la ruta de la Vall de Gallinera, però fent-la quan els cirerers estan florits, qué li dona un afegit de belle a la ruta. Bàsicament es la mateixa ruta que verem fer Gabi Castelló i servidora el Setembre passat i que teniu en aquest blog, però fent la baixada nova del antic camí moro i alguna nova variant “made in Pedro” per a llevar carretera i tram repetit.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

Aprofitant “setmana de primavera”, “atur” i “vacances”, ens reunim Pedro, Siba, Gabi Linares i servidor per a fer la ruta en dijous, i fem alguns canvis en la eixida: Deixem el cotxe en Al Patró i fem el bucle inicial fins la Font de la Mata al revés, d’aquesta forma fem la senda assagador fins a Benisili de baixada. Tot un encert.

Després de Benisili ens dirigim a Llombai i la seva font, i de nou, per a evitar repetir tram i de carretera fins Al Patró, anem a seguir el que Pedro ens proposa: Des de la Font seguim una pista que s’endinsa en els bancals i remonta amb una bona costera fins la carretera on toca eixir espentant. Seguim la carretera uns metres i al poc agafem una nova pista asfaltada que ens porta amb forta pujada i amb les vistes del Castell de Benisili, cap a la falda dels farallons de la Vall.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

La pista acaba convertint-se en bancals i anem pujant-los fent S seguint el traçat que deuen utilitzar els tractors. Després d’una petita equivocació i pujant a peu un parell de bancals, tornem a eixir a una altra pista entre cirerers florits que donen un paisatge especial. A partir d’ací anem planejant, amb repetxos de pujada i baixada fins que entrem de nou al track de l’altra volta, però ja quasi dalt. Únicament ens falten les últimes rampes per anar a buscar la senda que ens porta baix de la Penya Foradada.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

La resta del recorregut es similar, però la época de l’any fa que la verdor del vall i les flors dels cirerers li donen un toc especial. Entre sendes, algun tramet d’espentar, alguna trialerilla, pistes entre cirerers arribem a la carretera que ens portará al Xap. Toca pujadeta “a pit” fins al coll, on de nou deixem la carretera per a seguir l’assagador direcció al Miserat.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

I de nou arribem al tram que no coneixiem, la senda mora, que primer amb un tramet de pujada per una sendeta oberta per evitar una propietat privada, i que passa pel costat d’unes ruines, arriba al coll que ens torna a la banda de la Vall de Gallinera. Proteccions, càmares de fotos preparades, i cap a baix. La senda es molt, molt xula, tècnica, empedrada, escalonada, amb moltes S per salvar el desnivell i amb unes fantàstiques vistes de la Vall, de Benirrama i del Castell d’Alazraq. A més la vegetació es molt densa i frondosa i d’una amplia gama de verds… una passada.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

Amb un bon somrriure eixim a una pista… i al poc de nou continuem per la senda de nou que amb els últims passos ens deixa al costat de Benirrama, on aprofitem per esmorçar un bon bocata (de figatell!!) i per reparar el canvi de Gabi al que se li havia trencat el cable.

Després de recuperar forces ja sols queda tornar seguint “més o menys” la ruta dels 8 Pobles, encara que li hem fet algún nou canvi: No passarem per Benitaia al fer una sendeta PR que uneix Benisivà amb el seu llavador, i a més entre la Carroja i Al Patró de nou fem la senda, que encara que surt de la ruta dels 8 Pobles oficials, es molt més bonic i técnic i segueix el PR.

De 2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera v1.1

A la 1:30 al cotxe de nou, amb un bon somriure i les cámares de fotos plenes. Ací us deixe les fotos del dijous, i del dissabte que va esser repetida un altre grup (Tino, JR, Gabi Castelló, Rafa a mitjes, i Jordi convalecient de reporter fotogràfic).

Perfil:

2013-04-04_Volta a la Vall de Gallinera 1.1.gpx

Recorregut:

Vall de Gallinera
Ruta

Pase de fotos:

XML File doesn't exist

 

6 Responses to “Vall de Gallinera florida v1.1”

 1. ruperez says:

  Hola Salva, la veritat és que vàrem decidir posar contrassenya als tracks per dos motius: el principal que vàrem detectar en alguns foros de moters que agafaven els nostres tracks per a fer amb motos de camp, destruint algunes sendes i fent-les intransitables (a més que després tiraven la culpa de les destroces a les btt). Com que ara amb ferramentes com wikiloc hi ha a disposició pràcticament totes les sendes i rutes, tal volta ja no te maça sentit continuar tenint els tracks amb contrassenya. L’altra raó és per advertir als que vulguen fer la ruta, que moltes vegades no són rutes aptes per a tot el món, són tècniques i algunes amb trams de porteo, son, diga’m, entre enduro i bicimuntanyissme. En qualsevol cas he decidit deixar de forma pública la contrassenya dels tracks, és: “moterosno” (sense cometes i fent al·lusió al tema inicial, sense què tinga que veure amb els moteros en general contra els que no tinc res en contra).

 2. Salva says:

  Hola, he trobat esta pàgina i mirant he vist que teniu coses que no he fet. Volia descarregar-me el track de la Vall de la Gallinera però te contrasenya. Volia demanar-vos la, si no pot ser ja que he llegit que val per a tots els tracks, a vorer si em podieu passar el track per privat al meu correu.
  Moltes gràcies.

 3. ruperez says:

  Sin problema Vicente, te envio la contraseña por correo (que es la misma para todos los tracks).

 4. Vicent says:

  Hola,

  A mi también me gustaria hacer esta ruta, pero no puedo acceder al track, por la contraseña, si me pueden facilitar la contraseña para ver el track.

  Gracias y saludos

 5. ruperez says:

  Jose, cap problema, ara t’envie la contrassenya per correu i veuràs perque la posem. I has de tenir en compte que la ruta te parts prou tècniques, per a que ho sapigues sobretot si vas sol!

 6. JOSE says:

  Hola compañeros. Al igual que vosotros me gusta mucho la bicicleta de montaña y de hacer buenas rutas como esta de la vall de gallinera.
  Mi mujer es de Alpatró y suelo pasar muchos fines de semana. Me gustaría hacer la ruta que habeís puesto pero no me puedo descargar el track ya que pide contrañera.
  Me lo podriais pasar.

  Gracias y un saludo.