Feed on
Posts
Comments
XML File doesn't exist

Vaig a intentar fer un recull de les informacions que hi ha disperses per diferents llocs, i sobretot perquè m’agradaria donar resposta a les diferents notes de premsa que EU i Compromís han fet arribar als mitjans de comunicació. Recorde que després de la Moció, que recordem va eixir aprovada pels vots de PSOE, PP i no adscrits i votada en contra per EU i Compromís, que em varen felicitar i dir que estaria content. Doncs be, encara que la moció ha eixit aprovada i es una bona noticia, el que no hem aconseguit en part gracies a ells, llevar-se l’estigma que tenim per “prejudicis i perjudicis” els que practiquem bicicleta de muntanya.

Comencem amb la “nostra crònica”, que ací teniu enllaçada a la web de ACIMCOVA i el texte que va llegir Naxto Gomez, regidor, membre del CEA i ciclista com nosaltres (a banda de molts altes esports com alpinisme, escalada, orientació, etc… com la majoria de gent que practiquem BTT que també practiquem altres esports a la natura). Si algú te curiositat, pot veure el ple sencer en aquest enllaç (video de youtube)

A continuació teniu la nota de premsa de EU Alcoi, penjada al seu blog. Aquesta nota de premsa recull un resum del texte de moció alternativa proposada per EU (ací el teniu complet en PDF), en el que es proposava que únicament es permetera passar per unes poques sendes (segons se li va escapar a Paco Agulló al Ple, 2 o 3 (minut 16:45)) i en un període de prova d’un any després del qual s’estudiaria l’impacte i segons fora, es continuaria permetent en aquestes, o no.

La nostra contestació a la moció va estar clara: Pocs camins implica concentració i massificació per tant problemes assegurats (ja ha passat en altres llocs). De la mateixa banda, aprovar aquesta “moció” seria exactament com quedar-se igual: no existeix cap inventari de camins, ni pressupost per a fer-lo, ni senyalitzar-lo. Seria exactament com estem ara. I per acabar, exactament és el que nosaltres no volem: que ens marginen i tingam menys drets que altres col·lectius amb els que tenim el mateix impacte. La meva pregunta, per a que vegueren lo absurde de la proposta: Si acceptarien la mateixa modificació incorporant el senderisme, es a dir, demanar que per al senderistes es permeta únicament uns quant recorreguts per Mariola que es consideren adequats i que estigueren en estudi durant un temps i si es comprova que tenen degradació i erosió, tancar-los també per als senderistes. Si la resposta es NO (no varem obtindre cap resposta), és que tenen un problema subjectiu de discriminació cap un col·lectiu sense cap motiu real i volen a més, la “carta blanca” per al senderistes (que nosaltres mai em demanat per als ciclistes, per molt que ens acusen).

Poc dies després rebem la nota de premsa de Compromís, que teniu ací íntegrament en PDF, i aquesta és la meva resposta punt per punt:

Primerament nosaltres en cap lloc de la Moció parlem d'”enduro”, pot dir-li la denominació que vulga, però “enduro” es un tipus de competició que no te res a veure amb els que ens agrada fer “excursions amb la BTT”. També és completament FALS que diga que nosaltres diem que els bicis de muntanya no causen erosió, el que diem, es que no causem MÉS erosió que el que puguen causar altres col·lectius que SI estan permesos al Parc, com per exemple els excursionistes a peu o els cavallistes. Però no es que ho crega’m perquè si, com és la seva argumentació sense proves, sinó que HI HA molts estudis científics que varem posar a la seva disposició (i de qui vulga) i que així ho demostren. Encara estem esperant els “seus” informes negatius. El dels conflictes, es claríssim, JA hi ha convivència actualment i no hi ha conflictes més que en casos molt puntuals. I també tenim informes sobre els supostos conflictes.

La resta dels punts, un per un:

– Segons aquest punt, pareix que compromís va votar en contra simplement perquè el PP va votar a favor. A més mesclen coses que no tenen res a veure. Si el Trail Solidari s’ha prohibit per la Font Roja, es perquè la regulació del Parc Natural així ho diu i en cap cas per l’impacte, ja que per Mariola si s’ha permès.
– Hi ha excursionistes a peu que no estan d’acord amb el BTT, i hi ha que si estan d’acord (la majoria). Però des de quan això es una regla per a prohibir una activitat? Des de quan el consens és un requisit per a aprovar una llei? Açò es nou de veritat. Si totes les activitats en les que una part de la població no estigués d’acord es votaren en contra, aviats aniríem, no és podria fer absolutament res i tot estaria prohibit. A més les raons que es solen adduir els detractors són exactament les exposades per Anna i que demostren un alt desconeixement de l’activitat i l’impacte.
– Tornem al mateix argument: Regulem pensant en els irrespectuosos (una cosa que s’anomena presumpció d’innocència que pareix que nosaltres no tenim). És el mateix argument que EU. Em pareix una motivació que no te per on agafar-la, o es que Compromís també esta en contra de que els cotxes circulen per les carreteres? Perquè aprofita la mateixa argumentació “No sols circulen els cotxes que compleixen les normes, no corren més del que toca, ni condueixen amb alcohol en sang, i com que els policies no poden controlar-los, doncs prohibim que els cotxes circulen per les carreteres”

En fi, des d’IMBA, ACIMCOVA i els diferents clubs i col·lectius ciclistes com aquest mateix, fa molt de temps que intentem llevar-se aquest estigma que portem des de fa molts anys, però es veu clarament que encara queda molt temps per recórrer.

4 Responses to “Moció a l’Ajuntament d’Alcoi”

 1. Vicent says:

  Crec que cal donar-vos l’enhorabona a les tres entitas per reclamar el que hauria d’ésserun dret reconegut.

  Trobe que ara cal sumar. Els polítics ja han fet el seu paper i a mi personalnent m’ha agradat vore qui ésqui. I escolta m’ha sorprés.

  Però no som polítics, som ciclistes de MUNTANYA i ens estimem Mariolac om el que més.

  I a eixos van en bici sense respectec aldrà educar-los i denunciar-los. Si fa falta. Per suposat!

  L’únic enemic de les sendes és l’aigua!!!

  Enhorabona una vegada més al BTT Alcoi IMBA i ACIMCOVA.

 2. eltiojordi says:

  Enhorabona a tot el colectiu! Es pot dir més alt, peró no més clar.

 3. Rafel says:

  Clar i ras. 😉

 4. Tino says:

  Me quito el sombrero Ruben. Pedazo de argumentario… sin palabras.

  Mas claro agua…