Feed on
Posts
Comments
De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM
De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

Hi ha vegades que una ruta que portes molts anys fent, amb algun motiu especial, es redescobreix amb una nova combinació que queda estupenda. I això es el que ha passat en aquesta ocasió, ens visitaven els SingleTrackManics valencians i varem fer una recomposició de les dues rutes que solem fer pel Plans, quedant una fantàstica ruta que es segur repetirem molt més a sovint. A més ens varem juntar un bon grupet molt ben avingut i amb ganes de passar-ho be, i l’absencia de problemes i la meteorologia varen fer que passarem un matí perfecte.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

La ruta va discorre més o menys així (atenció, es un bon rajol):

Ens varem anar juntant cap a les 8 del matí al Poliesportiu una delegació de 3 STM (Diego, Gus i Pacolo) més el “compartit” Dani i Karim vingut de València per tal magne event, i com a representació local un bon grapat de gent: Rafa, Jordi, Raul, Gabi, JR, Alex, Kiko, Chafer i servidora. A més varem tindre al meu tocayo Ruben com a reporter momentani que va pujar a peu al Cim dels Plans i ens va fer unes quantes fotillos.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

Una mica abans de les 8:30 entre cafentes i xarradetes eixim del poliesportiu per la via verda i els tunels camí de l’Estepar. El dia esta boirós però es tracta de boira baixa segons haviem comprovat amb la camara del ACIF al Menetjador. La previsió dona aigua cap al mig dia, a veure si s’escapem… Passem l’Estepar i cap a la Sarga passant pel costat del Mas de la Sarga de Baix amb el antic camí recuperat, perfecte!. De la Sarga continuem pujant a bon ritme amb les xarrades i “xascarrillos” típics, que no reproduiré ací, jeje.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

Poc a poc anem guanyant alçada per la senda dels “Jabalíns” o Senglars, ja molt marcada, perfecte!, es nota que la gent està gastant-la i la veritat es que es una maravella poder pujar a la Carrasqueta sense xafar gens d’asfalt. A les 9:30, amb sols una horeta, estem a la Carrasqueta i comencem a delectar-se amb la fantàstica vista que ens acompanyarà tota la ruta: El mar de nuvols que apareix per baix de la nostra alçada i que va abraçant les nostres serres dels voltants: Cabeçó, Mighorn, Maigmó, Puig Campana, Aitana… Després de les fotos de rigor i una foto borrosa de Rafa al feisbuc, continuem per senda seguint pràcticament tota la cresta de la Serra dels Plans. Primer passant pel Pou del Surdo, antena de TV3, “supercoserallosquera” fins arribar al que posa als mapes com Turó del Racó Xamarra cap a les 10:15, on esmorcem.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

El pic el tenim a un tir de pedra… pareix, clar, perque encara queda una bona pujada. Primer baixadeta fins al coll per on creua l’antic camí de la Torre i de nou a pujar cap a al cim. Poc a poc anem guanyant açada fins arribar a la traca final per arribar al cim, que la majoria pugen a pata. Dalt del cim trobem a Ruben excursioniste que està ja esperant-nos i ens fa les fotografies de rigor, com l’arribada a meta :-))). Son les 11:10 i la previsió temporal es perfècta. Poc a poc va arribant la gent, reagrupació, fotos, paisatges, una maravella. Li expliquem a Ruben per on pot tornar al cotxe que te en el Regadiu… i per cert, es perd :-(((.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

Proteccions i cap a baix per la cresta dels Plans, que canvia una barbaritat d’estar seca a banyada, ja que seca es cicla pràcticament tot per damunt de les roques. Anem fent parades per reagrupar, per fer fotos i poc a poc anem baixant, primer per la zona tècnica rocosa i després per la part ràpida. Arribem al encreuament, nou reagrupament i cap a la zona de la Devesa per “les abocaes de Pedro”. Punxadada de Dani i algún rebolconet sense conseqüències i continuem cap a la Font del Regadiu pel “Jordivictorminiwistler”… ssssfffggssss.

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

Briefing a la Font del Regadiu mentres carreguem aigua, ja que fa una calor important i de moment ni rastre de la pluja. Hem de decidir si acabem la ruta prevista o retallem. Com que anem molt be de temps, son les 12:10, per unanimitat continuem la ruta prevista amb únicament petits retocs. Ara toca anar al mas del Vicari per la senda del Regadiuet i pujar l’Ull del Moro, que encara que no es maça llarg te un final apotòsic d’empinat. Alex i JR ja van una mica tocats, però sense problema, espentant com la majoria arribem tots dalt. Ara ens tornem a proteccionar i ja sols queda el “festival del Flow”… Ull del Moro + Font de la Salut + Recinte Ferial. Quan arribem al final, tenim una sobredosi d’adrenalina ja que l’encadenament de baixades es alucinant i el terreny està perfecte!!

De 2012-04-28 _Carrasqeueta – Plans – Ull del Moro amb STM

I ja s’acabat tot lo bo! (al menys damunt la bici). Queda remuntar al Poliesportiu, dutxa i dinar de germanor al bar del Poliesportiu, amb festival de parides i premi especial per a Xore. Un vertader plaer compartir ruta amb la representació de STM que creem han quedat prou satisfets per la ruta.

Al final “sols” 33 km molt cumplidets que pareixen molts més i que una gran part es fan per sendes ciclables, amb unes espectaculars vistes durant molta estona.

Si s’heu tragat el rajol, teniu un bon fetge, ací teniu la resta de fotos:

– Perfil:

Ruta:

Aitana
Ruta

Pase de fotos:

 

 

One Response to “Full – Els Plans amb STM (Carrasqueta – Els Plans – Ull del Moro)”

  1. Tino says:

    Espectacular ruta acorde a la cronica, como siempre nos sirve a los que nos la perdimos poder estar ahi con vosotros.

    Gracias por el esfuerzo!

Leave a Reply