Feed on
Posts
Comments
De Onil – Reconco – Biar

Minicrònica de la ruta d’Onil a Biar passant pel Reconco i el Recondo, i que ja hem fet en altres ocasions. Teniu en aquest blog la crònica mès extensa de la anterior vegada, ací. Aquesta vegada hem fet un parell de petites modificacions i encara ha quedat millor la ruta.

Dons si que ha estat de p.m.!! i a més una bona colla que erem:
Jordi, Victor, Raul, Jay, Tino, Gabi, Janmi, Mike, Nando i servidora. Eixida des de la Casa Tapena (o Ermita de Santa Ana…. Javi, posa les dues coses… :-P) i ja de seguida pujada per carretera a buscar la senda del Mas de la Cadolla, amb bones rampes i algun tram d’empujing.

De Onil – Reconco – Biar

Després seguim per pista al Mas de la Fontdoma i amb pujadeta arribem amb l’últim tram per senda, a la cresta del Recondo. “Protessions” i cap al Coll de Fontarbres per la senda moooolt llosquera perque està molt trillada per les motos, però divertida, com no. Després per pista remontem i a buscar la senda que baixa a Biar, que es xulisima!

De Onil – Reconco – Biar

A l’ermita de Biar peguem un mos i de nou a pujar per a tornar al Coll de Fontarbres. Anem pel barranc i agafem la senda que varem fer l’última volta, de pujada, però tota ciclable amb els seus passos tècnics, una passailla. Un poc més de pista i de nou sendeta per a anar cap al Refugi de Fontalbres, però aquesta vegada agafem una variant que no haviem fet altres voltes, i que continua pel fons del barranc fins arribar a una xopada i a una font amb basseta (no recorde el nom que possava al cartell, però en alguns llocs posa Fontalbres… com no!). Una xulada i tota ciclable.

Un últim tram de pista i agafem l’última baixada fins Onil. Aquesta també es molt llosquera, però prou llarga i amb tot tipus de passos. Arribem a Onil i en uns km a la Casa Tapena, cap a la 1 on ens dona temps de fer-se unes bones cerveçotes… una maravella de ruta que amb les petites modificacions a quedat de cine!

Mediateca:

  • Recorregut:
Onil – Biar
Ruta

Comments are closed.