Feed on
Posts
Comments

Per fi hem pogut fer la ruta que varem tindre que abortar fa un parell de setmanes pel fang. Avui no ha tingut res a veure, encara que també hi havia zones fangoses i la pujada on varem caure com a mosques l’hem poguda passar més o menys be gracies a que el fang estava gelat, sino, encara estem allí apegats com a mosques 😛

De Onil – Biar – Onil

La crònica ha estat més o menys així:
Després d’uns quants problemes lògistics inicials… uns quants fent-se un cafenet a la Font dels Patos, mentres la resta han tirat cap a Onil sense saber anar, JR que ha arribat tard i també s’en ha anat cap a Onil… total, al final logrem recuperar a tota la gent i ens reunim 8 cicladors a l’area recreativa de la Tapena: Jordi C., Oscar, Miquel, Mc.Conley, Dani Cannondale, JR, ¿Javi? Specialized, Xafer, Alfonso i servidora. Quasi a les 9 comencem a pedalar, primer per carretera empinadeta i després per senda més empinada fins al mas de la Cadolla (serà Codolla?) i ací recuperem la pista. Primera parada a reagrupar i planejant anem cap al mas de la Mata i anem a afrontar la zona “fanfosa” amb prou exceptisime, perque estem xuplant prou fang, encara que de moment no ens impedeix rodar.

De Onil – Biar – Onil

Per sort, tal com he comentat, aquesta zona encara estava gelada i el fang dur sense problema… menys mal que ha pegat una bona gelada (-4 de minima al Baradello). Poc a poc anem arribant al coll de la Fontdoma i després d’una nova parada a reagrupar i a netejar bicis (no tots havien tingut la mateixa sort amb el fang!) pujem al Recondo per a fer la primera trialera del dia (Truco Verd antifang: Quan hi ha molt de fang que s’apega a les rodes, no anar mai amb el pinyó gran i plat petit: la cadena va maça prop de la coberta i va “netejant” tot el fang que va repartint-se pel desviador, canvi, pinyons, cadena… avui els ha passat a uns quants). Ens proteccionem i primer planejant i després per baixada amb prou pendent i molt llosco solt degut principalment a lo trillada per les motos que esta aquesta baixada.

De Onil – Biar – Onil

Nou reagrupament al coll de Fontarbres i ara pisteta rodejant el Reconco per a buscar la nova senda PR cap a Biar. En aquest tram hi ha un parell d’incidents: Javi que plantant roda cau de cul fotent-se prou el pontet del cul i la renyonera, sense més conseqüència que el mal de renyons i cul per a la resta de ruta. Oscar també ha besat el terra al anar-se-li la roda de davant en una zona de fang gelat. Oscar, portes una bona ratxa: 2 de 2 :-P. La baixada aquesta cap a Biar es xulissima, no m’en recordava, te zones ràpides, zones escalonades, i zones pedregoses (la tònica d’avui). Arribem a la zona recreativa de l’ermita després d’una gran ovació d’un gran grup de xicons i xicones que estaven per la rodalia. Esmorçaret i rialles varies, i ala, a pujar toca.

De Onil – Biar – Onil

Pujem per asfalt en un principi i després busquem una nova pista que no haviem provat abans. Més trencada i agradable que la original de Biar a Banyeres, però això si, més durilla amb unes bones rampes pedregoses. La pista va seguint el fons del barranc fins a entroncar amb la pista principal que recorrem durant uns centenars de metres per a tornar a clavar-se per una senda i fer la pujada al refugi de Fontarbres tota per senda ciclable… durilla però ciclable i molt xula. De nou reagrupament i a buscar de nou el coll de Fontarbrer i tancar el 8.

De nou ens proteccionem i comença la llarga baixada cap a Onil, que ni punt de comparació amb l’altra volta: aquesta zona no estava gens fangossa ni mullada i s’agarrava molt el terreny, hem baixat la llossa pràcticament tots que l’altra vegada sols ho va fer Tino i amb més pena que gloria.

De Onil – Biar – Onil

La resta també estava fantàstica, això si, pedregosissima de lloscos de considerable tamany, i amb uns paisatges prou espectaculars. En aquest punt el cel blau que haviem tingut durant la primera part de la ruta havia donat pas a uns considerables nuvolons que ens han deixat 4 gotes comptades.

Acabem la trialera amb una bona dossi de endorfines i adrenalina per dintre i sols queda travessar Onil fins arribar a la Tapena, on 4 han eixit pitant i la resta s’hem quedat a fer-se unes birrilles. En total, uns 28 km i no arriba a 900 mts de desnivell, però ben aprofitats :-D.

Enllaços:

Onil
Ruta

Comments are closed.