Feed on
Posts
Comments

Dia 20. Ruta del Mirador d’Ordesa: El paisatge que ningú deu de deixar de veure.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Aquesta és una ruta que ja varem fer l’any passat, però sols Jordi i jo ho coneixiem del grup, i pense que encara que no es una ruta de les molt canyeres, sols per les vistes del Vall d’0rdesa des dels miradors, val la pena fer-la, i sense desmereixer les baixades pels PR, que son molt divertides. Així que allà anem, pensant en fer una baixada diferent a la de Fanlo que varem fer en aquella ocasió.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

De les 3 possibles baixades per senda, farem la de Nerín que ens han dit que està molt guapa i no la coneixem. Com sempre, el pitjor que tindrem per davant serà la calor, ja que és una ruta amb poques ombres i poca aigua, i la ona de calor continua colpejant fort la zona.

Cap a les 9:30 eixim del Mirador de la Tella, al costat del Canó d’Anyisclo dirigint-se per carretera cap a Nerín, parant abans a recollir aigua en una
font, que per cert la recordava amb prou més aigua.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.
De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Passant Nerín agafem la famosa pista de les Cutes i xino xano cap a dalt, intentant buscar les poques ombres que hi ha. A mig camí fem la parada de rigor i continuem pujant cap al Cuello Arenas, on les vistes dels cims es espectacular. Preguntem a uns guardes per alguna font, i ens indiquen una que està en una petita cabanya que hi ha al mig del prat (refugi del Cuello Arenas), però que com està dintre del Parc Nacional (uns 100 mts), hem d’anar a peu… però estem locos o que? Acaben d’eixir ells amb els 4×4 i no passa res, i nosaltres no podem fer ni 100 mts amb la bici?!?.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.
De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

En fi. Passem de l’aigua i continuem pujant. Avui la pista està prou transitada de ciclistes, ens en trobem al menys 6 o 8, alguns fent la Transpirenaica, altres simplement passejant, i curiosa una xica que portava una espècie de “pamela” per casc :-). La part final de la pujada, Kiko comença a tirar i jo aconsegisc seguir-lo durant una estona, fins que tinc que despenjar-me… que fort està el c*br*!.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Arribem al primer mirador, el Mirador d’Ordesa cap a les 12:20… i es que la pujadeta no es moco de pavo: no te grans pendents però son 14 km i més de 1100 de acumulat. Les vistes son tan espectaculars com les recordava i fan que se te pose la pell de gallina: és com estar davant d’un inmens mural pintat, pareix irreal. Després d’una bona estona mirant el paissatge i fer un fum de fotos, anem al mirador de la Brecha, i per últim després d’una pujada i baixada al mirador de Cotatuero, espectacular també.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Ací parem a la sombra d’una penya a menjar algo i comencem a preocupar-se per l’estat dels nostres camelbacks. Després del descans reprenem la baixada primer per la pista, fins arribar al desviament del PR a Fanlo: anem a fer una investigació, com no pot ser d’altra forma per la nostra banda. En compte de tornar fins al Cuello Arena per pista, baixem un poc pel PR de Fanlo per a girar a l’esquerra a buscar la pista després del “Cuello”. Als mapes apareix, i de fet, en tenim marcats dos, i pujant em vist una tercera alternativa que també apareix al mapa però que te pujada.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

El primer tram d’investigació es prou bo, el camí es apenes aparent, però es pot seguir, però de colp desapareix o ens perdem i ens toca carrejar una mica camps a través. Busquem la senda més baixa, marcada com a PR i al poc la trobem. Es de pujada però es pot ciclar be i amb un final no ciclable en treu de nou a la pista. Diriem que ha sigut mitjanament exitosa l’investigació, però caldria depurar una mica. Baixem uns mts per la pista i s’enfilem per les marques de PR cap a Nerín (o GR, ja no recorde).

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Com que Kiko a punxat, busquem alguna ombra per a reparar, que el sol comença a resultar-nos inaguantable. Tots apinyats baix de dos pins negres petits… reparem i seguim. Aquesta part la senda te poca pendent i està prou tancada per unes bojes punxoses, però podem ciclar pràcticament tot. Creuem de nou la pista i continuem pel PR, que de nou comença amb poca pendent i les bojes. Per sort poc a poc les bojes van separant-se i el camí comença a enxamplar-se a la vegada que guanya en pendent, convertint-se en una baixada divertidisima (ja la veureu al video!).

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Prou ràpida amb un terreny tirant a terros amb trams de roques i zones de corbes que Kiko baixa volant i la resta a la nostra marxa.

L’aigua dels camels s’acaba, menys mal que Nerín el tenim ahí mateix!. Un parell més de trams de baixada i entrem en Nerín directes a la font, on si s’haguera pogut ens haguerem clavat dintre. Així que ens refresquem tots i anem a un baret a fer-se unes cocacoles mentres Gus repara punxada.

De Pirineus 2011 – BTT CEA a Aínsa.

Queda l’ultim tram fins a Sercué que Raul i Dani no fan, ja estàn prou tocats per la calor i Raul te una punxada a la roda que no li apetix reparar. La senda final també es una passada: Primer zona empinada, després zona plana ciclable amb nova punxada de Gus, després pujada ciclable, baixada a pista i de nou uns 200 mts de pista en pujada fins Sercué, on sols queda la baixada final, que es una passada, prou ràpida exceptuant uns passos molt tècnics arribant al riu, al Pont de la Espucialla. Remontem del riu un poc, a vegades ciclant i a vegades espentant fins la carretera i ens reunim en el Mirador de la Tella amb Dani i Raul.

Perfil:

Recorregut:

Mirador d’Ordesa
Ruta

Comments are closed.