Feed on
Posts
Comments
De Tavernes – Monduver

Bueno, ací va un poc la croniqueta de com ha anat la ruta del Monduver (2012-08-23), que ara podriem rebatejar amb Monduver Xtrem, d’axavo que rutón rutón. La idea era combinar la baixada que jo ja coneixia de fa mooolts anys, pot ser 10… però intentant evitar l’asfalt que fins ara era l’única opció d’arribar a Barx. L’opció més asequible pensava que seria la pujada a la Font del Cirer des de Simat, PR-CV51 i també conegut com “Cami dels Burros” perque antigament l’utilitzaven aquestos animals. Recorde fa mooolts anys que em va pareixer “prou ciclable” i encara estava al tinter. Era l’hora de provar-ho encara que per Internet no trobava cap referència a la seva “ciclabilitat”, lo habitual 😉

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Poc abans de les 7 del matí eixim d’Alcoi Victor i servidora per a trobar-se a Tavernes platja amb Raul i Dani que estan fent-se el cafenet. Al poc arriba Rafa i després del rigoros coficup comencem la ruta d’aproximació al macís del Monduver. Com que “els locals” coneixien alternatives al que jo havia marcat a ull, seguim una ruta una mica diferent passant per Tavernes poble, una revolta per a retrobar-se amb el track i tornar cap arrere i a seguir fins la carretera de Simat al començament del port.

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Son uns 13 km d’escalfament que van be per al que ens espera. La carretera del port de Simat a Barx està plagada de ciclistes carreteiros i muntanyencs… però els únics que en arribar a la primera corba s’en eixim en busca del camí de burros som nosaltres. El camí comença be però en passar un antic aqueducte que portava aigua al monestir, la cosa es complica i tenim que començar a espentar… malament comencem. Passem el segón aqueducte i la cosa millora notablement… i tant!!!, tire cap a dalt emocionat, el camí puja fent S, es durisim però completament ciclable (evidentment amb tècnica i forma física).

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Poc a poc i fent S va guanyant alçada, jo puje prou encés però després ho pague car. Feia mooolta humitat i encara que la calor no era encara maça alta, la conjunció es mortal. Anem fent paradetes i pujant a peu algun escalonet, alguna solsida i algún pas que es resisteix, però la majoria de la pujada es ciclable i molt guapa. Poc a poc comence a pedre fuelle i els últims metres patisc molt. Al final hi ha unes escales que tenim que portejar i no puc amb la meva anima.

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

El gallet inicial s’ha desinflat. La resta també han patit més o menys però en qualsevol cas tots estem d’acord en que es una passailla de pujada i una alternativa molt bona a l’asfalt. Quan estem a la font passen uns beteteros que han pujat per la carretera i haviem vist baix i han tardat més!, xapó.

Estem xorrant completament de la suor, així que a la Font del Cirer descansem i algúns es renten la samarreta… total, està igual de xopada, al menys que siga d’aigua. Després de recuperar-se i fer la xarradeta, seguim cap a Barx que encara ens queda una altra senda que investigar.

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Al poc de baixar per la carretera de les Foies, eix un primer PR que no prenem (que es el mateix que agafem després però amb una entrada prou xunga). A la segona indicació agafem el PR i després d’un petit porteo ja tenim de nou senda ciclable que primer pla i després de baixada, ens porta a Barx. Xapó per el segón tram nou molt bo!

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

En Barx esmorçar de rigor a la plaça del poble rodejats de ciclistes (6 € menú estandar, amanida, cerveça a discrecció, entrepà, café… Encara no sabem perque un dels bars està “a tope” mentre que l’altre te unes poques taules…). I a continuar, anem a fer un tram de PR que ha marcat Raul fins a l’urbanització de la Drova… i xapó, de nou una sendeta molt guapa que planejant ens porta ja a mitja alçada de l’urbanització.

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Ara toca el gran patiment. Tirem per la pista asfaltada – formigonada que puja cap al cim del Monduver. Se me fa durisima, principalment per la calor que ací ja es important i les ombres son escases. Tan patisc que puje un tram espentant amb Dani… uf, que mal ho he passat. Finalment arribem al coll on busquem l’ombra del terraplé de la carretera per a descansar i recuperar-se. També aprofitem per proteccionar-se, ara comença el “turronaco”.

De Tavernes – Monduver

Als pocs metres de passar el coll eix el PR que ens portarà a Xeresa. Realment hi ha un fum de PR per aquesta zona, però aquest es molt guapo, la resta no se com seràn. Primer hi ha unes Z prou xungues amb escalons intercalats. Després un remonte ciclable i de nou cap a baix. Arribem a la zona més torronera, escalons, corbes, pedra i terra arenosa soltes, torró de Xixona total. Tenim que fer algunes parades, alguns com Rafa i Victor ciclen més, altres menys i Dani que pateix prou en aquest terreny. Passem pel Corral de l’Obrer i remontadeta nova, nova baixada ja més rapideta, però igualment amb escalons, lloses. I la cosa es prolonga d’aquesta forma passant per cornises, alguns remonts curts i trams més ràpids i altres més lents. Finalment arribem al lloc on tenim dues opcións, una a la cantera de Xeresa i un altre cap a Xeresa directe, que antigament estava molt tancat però ara pareix més net.

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

I per aquest tirem, de nou amb zona de Z i escalons xungos i algún pass impossible que passa Rafa per a regodeig front a Victor per a la resta de la vida 😀 😀 :D. La cosa es suavitza després de les Z i es torna més ràpida, però ací alguns com jo ja anem prou tocats… que cansanci, ja no se si frenar amb un dit o dos. Amb algun orgasmet final més arribem a la pista. Buff… portem més d’una hora de baixada turronera de la bona, brutal. Xapó!. Ens desproteccionem i anem a Xeresa a buscar aigua que s’hem quedat secs. Sols ens falta tornar pels camins dels tarongers uns 12 km més fins a Tavernes… i no precisament de relax c-*br*ns!!

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Ala, pedasso de rajol. Ruton 10 per a col·locar fixe al calendari amb uns 42 km i quasi 1000 m de desnivell acumulat, però dur de collons amb bona part per la calor. A la pròxima a l’hivern i deixant els cotxes a Xeresa 😉

De 2012-08-23_Tavernes – Barx – Monduver – Xeresa Xtrem

Multimedia:

  • Recorregut:
Monduver
Ruta
  • Fotos:

2 Responses to “2012-08-23 Tavernes – Monduver Xtrem”

  1. Josele says:

    Rutonaco!! A vore si mos lleveu per ahí, xiconets!

Leave a Reply