Feed on
Posts
Comments
De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

La veritat es que es una bona qualificació lo de Ruta de l’Any, perque probablement per aquestes terres nord-Alicantines es una de les millors rutes descobertes durant aquest any en curs… Tal com diu Siba… una globerà total! 😀 😀 😀

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

La veritat es que es ben complideta i amb els escarpats paisatges d’aquesta mole del Puig Campana i la costa a la vista quasi tota l’estona. Damunt em sigut una considerable colla: Siba, Jordi, Raul, David, Kiko, Alberto, Ernesto, Vicent, Pedro, Ramon, i servidora.

Em començat des de les proximitats de Polop, cap a les 9:00, amb una pujadeta per asfalt per anar calfant, continuant pel camí de la Bodega, que si no l’abandonarem ens portaria directament al coll del Pouet… però brrr… tot pista trencada i per zona cremada. Així que com ens agrada la mala vida, prompte abandonem la pista per a fer una primera senda, xulisima, amb algún tramet puteret però ciclable. Després anem alternant algun tram de pista, algun tram de senda ciclable, algun tram de pateo per anar arrimant-se cap a la zona de la Font del Molí. Solament aquesta senda ja es una vertadera passada!

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Arribem una mica més dalt de la Font del Molí cap a les 10:40, on parem a esmorçar donat compte del que s’ens ve damunt a partir d’ací. I tot seguit després del mos i 20 minutets de descans, ens enfilem per la senda que bordeja el Puig per la part Oest. La senda es molt xula, i es ciclen prous trams, però es duríssima de collons, i te altres trams inciclables i alguns ciclables treient el corr a 200ppp i el fetge per la gola. Es fa llargueta… entre lo dura que és i lo llarga, la veritat es que pareix que el Refugi del Pouet no arriba mai! Així i tot, val la pena pujar per ací en compte de la carretera, solament per les vistes i per els trams ciclables i per els que intentes ciclar. Xulisma. Una vegada passat el refugi i després de remontar a peu uns escalons, eixim a pista que en poc de temps arriba al Coll del Pouet cap a les 12:10.

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Ací no parem que fa prou fretorro i continuem per una senda desconeguda per a mí que va cap al Pas de la Rabosa. De nou es tracta d’una antiga senda, preciosa amb alguns trams de cagalera i que únicament es incliclable en un parell de Z que hi ha abans d’arribar a la cresta on està el pas de la Rabosa. El lloc es una passada amb el Puig Campana a un costat i Aitana i la zona del Sacaret a l’altre. Ens proteccionem i comença una baixada que ràpidament amb unes quantes Z totes ciclables per una zona boscosa de carrasques sense més dificultat que les mateixes Z i que ens porta a la pista que ve de Finestrat. Ara seguirem una mica la pista passant pel Mas del Sacaret i arribem fins al Mas del Goleró on de nou comença la pujada per pista amb una parada a la Font del Sanxet per a reomplir els “camellsback”. Ací no parem perque a l’ombria el fretorro es notable.

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Continuem pujant fins arribar al Coll del Sanxet a les 13:15, on pega el sol i hi ha una bona explanada d’herba on podem dinar tranquilament amb les parides típiques… encara que l’ausència de certs membres s’ha notat en la tranquilitat genreal de la ruta 😀 😀 :D. Després del descans d’una mitja hora, continuem ara per la senda que ens portará cap a la Casa de la Carrasca, pràcticament tota ciclable, i com no, amb fantástiques vistes per tot arreu. De la casa de la Carrasca remontem un poc, ara si ens toca portejar una mica, però no maça, sols per salvar algun desnivell i algún pas delicat per la caiguda. Una vegada passats aquests trams, ja podem tornar a ciclar tota la senda fins al Coll del Llamp (falsament anomenat així). Reagrupament i la traca final, per senda tota ciclable però durilla fins al Coll del Llamp real!. Son les 14:30 i després de les típiques i fantástiques fotos de la zona de Benidorm (que enviem a la penya per guaschap per a felicitar el Nadal i fer una mica d’enveja), rápidament a continuar, que ací el vent gelat fa la zona prou desapacible.

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Amb la nova troballa de Jordi, una mavarella, ja que abans ens tocava baixar del Coll del Llamp destrepant un bon troç… però resulta que el camí original està una mica més a la dreta, que a més es el PR i és pràcticament tot ciclable!!!, xapó. Després d’aquesta trialerilla arribem a la senda del Cigarrí, curiosa senda oberta amb mitjos mecànics (supose que algun tipus de petita excavadora) que naix del Coll del Pouet i després d’entroncar amb la que portem nosaltres des del coll del Llamp, va seguint la corba de nivell justament baix del Ponoig, una zona coneguda segons els mapes com el Cigarrí. Llàstima que la zona ha estat cremada recienment i encara que les coscolles tornen a brotar, els pins cremats li donen un  aire una mica tètric. Aixó si, les vistes son maravelloses baix les parets del Ponoig en una banda i les vistes de la bahia de Benidorm i la serra Gelada a l’altre. Per a delectar-se de les vistes, és imprescindible parar-se, perque la senda dona una mica de cagalera: no es molt ampla i esta plena de grava i amb una bona caiguda a la dreta, així que no pots encantar-te.

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana
De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Encara que la senda es prou plana, te un parell de pujades, una inciclable per uns escalons, i una altra ciclable per arribar a una colladeta que no li he trobat nom. Aquest és el punt on comencça la tremenda baixada final. Proteccions, fotos i una mica de descans… i comença la increible baixada final. Es tremenda, tremenda. La baixada es llarga, prou llisa però amb trams de corbes molt tancades on pràcticar la “tècnica eslovena” de les corbes, alguns escalons, altres zones amb molta pendent, corbes molt, molt tancades, trams de velocitat absurda, algunes roques més… i no s’acaba… inclús amb les parades pertinets per a fer totos, la baixada acaba passant-nos la factura a molts amb forma de rampes o de dits a punt d’explotar d’apretar els frens. Alucinant. I tot això per una petita vaguada justament baix de les inmenses parets de roca del Ponoig. La baixada va estar rebatejada com a heterorgàsmica!, per no repetir altre conegut nom, i després de uns quants orgasmes seguits. Buf… brutal!

De 2011-12-24_Volta al Puig Campana

Acabada la baixada, eixim a una espècie de poliesportiu, i amb unes quantes sorpresetes més made in Jordi en forma de baixades i sendetes, arribem a la carretera on ja sols ens queda deixar-se caure pel carril bic fins on haviem deixat el cotxe, comentant sempre lo brutal que ha sigut la ruta i l’última baixada. Arrivem al punt d’eixida cap a les 15:40, després de 6 hores i 40 minuts de ruta. I aquest es el relat d’aquesta Volta al Puig Camapana, alies Ruta de l’Any, que com sempre, va acabar amb una picaeta a “El Pirineo” de Confirdes 😉

Multimedia:
Fotos de Jordi C.
Fotos de Pedro.
Fotos de Siba.
Fotos d’Ernesto.
Fotos de Ruben.
Video de Raul.
Track.

Perfil:

Recorregut

Aitana
Ruta

Passe de fotos:

Video incrustat:

 

6 Responses to “2011-12-24: Volta al Puig Campana – Ruta de l’any”

 1. ANDRÉS says:

  ¡Impresionantes vistas y recorrido!. Aunque algunos tramos (subida/bajada) se nos escapen de técnicos, me la apunto en la agenda. Siempre he tenido especial predilección por la zona: montañas, sol, mar, escaladas,…

 2. ruperez says:

  Andrés, si que colgaré el track. A ver si en un par de dias puedo colgarlo, aunque ya sabes como serà la ruta 😉

  Faliz año nuevo 2012 repleto de rutas.

  Ruben

 3. ANDRÉS says:

  Recientemente estuvimos nosotros por allí. Impresionante zona. ¿Ruperez vas a colgar el track?. Quiero compararlo con el nuestro y ver cuantas nuevas sendas podemos enlazar para la próxima.
  Salud e intensas pedaladas para el 2012
  ANDY-LIEBRE

 4. ruperez says:

  Igualmente Gus, saludos de los BTTceaeros y demàs fauna alcoiana. Y ya estas tarando en probar la Senda del Cigarrí, es “mel de ca Telm” ;-).

 5. Gus says:

  Bueno, bueno, bueno……que envidia!! lo conozco todo, menos la ultima “SUPER-bajada”, joder solo de imaginarmelo estoy babeando.

  Bueno, xicos, un saludo de los Singletrackmaniakos y haber si nos juntamos pronto…….

 6. siba says:

  Cronikón, cronikón!!

Leave a Reply