Feed on
Posts
Comments

Cim del Benicadell

De Cim del Benicadell 2010-12-12

Brutal la ruta d’avui, i es que el Benicadell mai defrauda, i a més amb un tramet nou que no coneixia i pujada al cim, que feia anys que no anava.

La ruta l’hem feta 6 (Jordi, Victor, Siba, Alfonso, Bigot i servidora) i un xic del Matzem de Muro que ens ha acompanyat fins la Cava de Diego. Fresquet el temps a l’hora d’eixida, i curiosa l’inversió tèrmica: Feia més fret a Muro que a Alcoi, i més que al cim que s’estava de cine. Pujadeta xino xano per l’antiga carretera del port d’Albaida ara reconvertida en carretera de servei, i pujadeta per la senda de Fontanars, ara molt neta. Arribem a Fontanars (on esta el naiximent d’aigua) i en compte de seguir el camí que jo coneixia, fem una altra senda que puja directament a la zona de la Cava de Diego. Senda 100% ciclable si tens ous… durisima. He tingut que parar un parell de voltes a recuperar i un parell més degut a algunes roques molt relliscoses. Però val la pena.

De Cim del Benicadell 2010-12-12

Reagrupem i ens despedim del xic de Muro i continuem pujant, encara que la part pitjor que feiem per la pista ens la hem estalviat per la senda, i de seguida arribem a la senda, que com sempre, esta molt tancada i te algun punt estretet i amb una bona caiguda. Però poc a poc i anant amb compte em arribat prou ràpidament a la Cava del Benicadell, on no ens hem assomat per seguir fins al cim. Feia molt molt de temps que no pujava, i m’he sorprés, perque pràcticament tota la pujada es ciclable (dura, i amb prou pedra solta, però Alfonso i jo ho hem aconseguit ciclar tot). Ací hem arribat prompte, serien les 10:40 aproximadament, hem deixat les bicis a la zona de la caseta i pou, i alguns ens hem assomat al cim a peu… vistes increibles i espectaculars! Ja ho veureu a les fotos.

De Cim del Benicadell 2010-12-12

Tornem al lloc on estaven les bicis i esmorcem, i fem unes quantes barcelles amb els excursionistes que hi ha un fum. Coneixem a uns xics de Xátiva que també fan bici i ens passaran tracks de la zona de Quatretonda. Després “topabajo” molt orgásimc, deixant passar als excursionistes, que hi havien prous (incloent un arreplego de bolets per no mirar on tocava). La baixada brutal, brutal, brutal. En la pista Bigot tira directament a la casa del guarda mentres la resta fem la senda de la font, carreguem aigua i pujem a la casa del guarda a fer la senda de la Font Seca i la penya Benicadell, que també està neta i està orgásmica total.

De Cim del Benicadell 2010-12-12

Passem el coll i tirem cap a Beniarrés, on Bigot i jo ens despedim de la resta. Ells s’en van a fer el track previst que tira a fer una trialerilla més cap a l’Orxa i com que jo no vull arribar tard i Bigot ja ha fet prou, retallem per pista a Beniarrés i ja pel track previst a Muro, on arribem a la 1 menys 10. Una maravella.

Més:

  • Fotos de Jordi C.
  • Fotos de Ruben
  • Track

Comments are closed.