Feed on
Posts
Comments
De 2013-02-16 Senders d’Ontinyent – Bocairent v3

Us deixe la mini-crònica de la rutilla d’avui, molt guapa, nous senders i trialeres i la Companyia fenomenal.

Realment es una ruta completament diferent a la del Sender Moro, no te res en comú excepte la pujada a l’Ermita de Bocairent. Les trialeres molt xules, pedroleres amb alguns passets delicats (en tenim que deixar algun per a la proxima, si no).

De 2013-02-16 Senders d’Ontinyent – Bocairent v3

Alguns trams son de la KDD Enduro d’Ontinyent i altres inedits. Llàstima la boira del primer tram fins Bocairent que no ens ha deixat verue res del paissatge.

La pujada l’hem fet per la senda dels Enginyers quasi fins dalt, després hem agafat un tramet de pista i a buscar la baixada de la KDD Enduro Ontinyent. La baixada es pedrolera amb alguns escalons “interesants”, però no excesivament difícil. En arribar a la Via del tren, deixem el “track” de la kdd i anem a buscar la Cova de les Finestres, molt curiosa i xula de visitar.

De 2013-02-16 Senders d’Ontinyent – Bocairent v3

Després pujem la lloma per un tram de porteillo curt i agafem un altre sender que ens porta a una curiosa casa de pedra sota una gran carrasca, un lloc molt bucólic amb la boira que feia :). Continuem per senderets varios fins arribar a l’asfalt i anem a buscar la Via Verda fins Bocairent, passant abans per un preciós mas casa rural amb una font on podem avituallar si volem.

De 2013-02-16 Senders d’Ontinyent – Bocairent v3

Ja en Bocairent esmorçar de bar “Casa Xamo?” (5.50€ preu estandar amb herebero de Bocairent inclós) i seguim per la tipica pujada a l’Ermita. Continuem la pista fins que anem a buscar un senderet nou poc marcat que per la zona tota cremada (vamos, com quasi tota la ruta per desgràcia) ens porta a la senda “enginyera”, però en compte de serguir-la com en la ruta del “Sender Moro”, la creuem per a baixar cap a la plana d’Ontinyent.

De 2013-02-16 Senders d’Ontinyent – Bocairent v3

La baixada final prou canyerilla amb alguns passos de cagalera i per variar, Dani que trenca el canvi, la pateta i el tornillo :). Final amb escaletes als Pous Clars i cap als cotxes. Llàstima lo de Victor… Us deixe el track per a que l’estudieu… i si voleu fer-la demà, a la 1:30 als cotxes amb esmorçar de bar, esperadetes a JR fins Bocairent (després s’en ha tornat a Alcoi en bici, segurament més desnivell i km li hauràn eixit :)… que vaja fent fondo :D), visita a la cova, fotos diverses i reparació de canvi de Dani.

Perfil:

Senders Bocairent - Ontinyent v3.plt

 

2 Responses to “2013-02-16_Senders d’Ontinyent i Bocairent v3.0”

 1. ruperez says:

  Gracias por la información!
  Lo dejo público para quien esté interesado. La verdad es que a la zona de Bocairent le vendria muy bien, porque tal como està ahora y la de veces que se ha quemado, sin una repoblación creo que será imposible que se recupere.

  Ruben

 2. Por si fuera interesante o útil para esa Asociación o para sus afiliados, tengo publicado el siguiente blog:
  http://plantararboles.blogspot.com
  Se trata de una guía breve y práctica para que los amantes del campo y la montaña podamos sembrar/plantar árboles, casi sobre la marcha, aprovechando las semillas que nos dan los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.

  Salud,
  José Luis Sáez Sáez

Leave a Reply