Feed on
Posts
Comments
De 2012-12-23 Volta al Puig Campana + Evo

Com ja fa un any just i per a repetir la impresionant ruta, aprofitant que no ens tocarà el gros de la loteria de Nadal, un grupet ens varem anar el dia 22 de Desmebre a fer “La Ruta de l’Any”, Volta al Puig Camapana, canviant en aquest cas algo del tram entre la zona de Polop i Finestrat.

Com que la crónica de la ruta de l’any passat la teniu ací, sols vos comentaré una mica els canvis que varen fer. Per recomanacións de Pacolo i Dani, voliem provar a fer “La EVO”, baixada molt coneguda desde la Serra Cortina cap a Finestrat.

De 2012-12-23 Volta al Puig Campana + Evo

Així que aquesta vegada varem deixar els cotxes a Finestrat començant la ruta ja “a saco” cap al Coll del Pouet. La resta de la ruta fins el final de la baixada del Bc. de la Canaleta (o senda del Cigarrí) va esser igual que l’altra vegada, i com sempre, espectacular, amb unes vistes i un dia fantàstic. Hi havia tanta visibilitat que varem poder veure l’illa d’Eivissa des de dalt de la baixada del Cigarrí. Impresionant. Sols comentar que la senda del Cigarrí entre el Coll del Pouet i el començament del Barranc de la Canaleta està prou tallada pels pins cremats i mig podrits que han caigut en mig del camí.

De 2012-12-23 Volta al Puig Campana + Evo

Una vegada baix, ja en les urbanitzacións, tirem a buscar la Serra Cortina, mig seguint el track que ens varen pasar els STM, mig fent algun tramet nou per acurtar o afegir sendetes.  I poc a poc anem arrimant-se, encara que al meu cas, després d’una semana xunga de la panxa, prou apajarat (ja eren més de les 2 de la tarda). La pujada a Serra Cortina des de la carretera de Finestrat es suau, però una vegada a la cresta (amb per cert, molt bones vistes de la bahia de Benidorm i de tota l’estroça que han fet amb Terra Mítica i rodalies), la pujada per la cresta de la serra fins on s’agafa la Evo es una mica pestosilla, i a les hores que era, més!

De 2012-12-23 Volta al Puig Campana + Evo

En poc de temps arribem a l’entrada de baix de la Evo i comencem a baixar. Primer te una zona més técnica amb el colofó d’una llosa de pedra prou canyera. Després la senda es suavitza i es converteix en una rapidissima senda que poc a poc i amb alguns bots prefabricats ens porta a la carretera una mica més a baix de Finestrat. La senda es una pasada, tipus “DH”. Recorda a les sendes dels Bike Parks, amb peraltes, bots, etc.

Si comparem les dues rutes, no se amb quina em quedaria… la Evo està be, però tindre que fer-la a final de ruta lleva algo d’alicient. L’altra senda de la ruta original també esta molt guapa (més muntanyera, menys prefabricada) i te la ventaja de fer-la al principi de la ruta, i així acabaes amb un Cigarrí que et deixa extasiat.

Ací us deixe fotos, perfil i un video de Jordi C.

Perfil:

2012-12-22_Volta al Puig Campana i Evo

Recorregut:

Puig Campana
Ruta

Video:

4 Responses to “2012-12-22_Volta al Puig Campana + Evo”

 1. ruperez says:

  Totalmente al alcance, estoy seguro conociendoos. Eso si, ya sabeis que algun tramo de pateo tendréis 😉

 2. ruperez says:

  Cierto!, toda la razón. Ya está puesto.

 3. ANDRÉS says:

  ¡Ah, no me había dado cuenta, no está el track!

 4. ANDRÉS says:

  ¡Como se nota lo que disfrutáis!. Estudiaré la ruta a ver si está al alcance de nuestras posibilidades.

Leave a Reply