Feed on
Posts
Comments

Nuvolades

Doncs molt guapa ha quedat la ruta d’avui, molt xula Jordi.

Hem eixit des d’Alcoi Rafa, Raul, Natxo, Xafer i servidora i Paco Agudo i un altre xic que ara no recorde el nom (mecànic de motos Company?) ens han acompanyat fins la Sarga.

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Hem començat per la via verda fins als tunels, per si volava la burra i els tunels estigueren oberts, però no, no hem pogut passar ni pel de la via verda ni per els de la carretera que ja tenen la verja posada, així que em seguit pel caminet fins la Venta Sant Jordi on jo m’he pegat un bon susto arribant al final, ja que baixant l’últim tram he perdut el peu del pedal i m’he descontrolat, eixint del camí cap un tallat de roca… per moments he recordat la pinya de Rafa. Per sort, no se com, la bici ha acabat baix i jo plantat a un costat i amb els collons a la gola…. però ja ha sigut la “comidilla” del dia de la penya que dia que per fi m’havien vist caure.

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Després carretera fins l’Estepar, Via Verda fins la Sarga i caminet cap a dalt de la Carrasqueta. La senda “del Jabalí” (Porc Senglar?) està ja molt marcada exceptuant els últims metres abans d’arribar a la Carrasqueta, una maravella pujar per ahi. Hem seguit pujant cap al Pou del Surdo per la senda a veure si podiem esmorçar ahi amb una birreta… i a pesar que el home que hi havia ens ha dit que NO… ens ha tret unes birres, papes i olives (3€ per barba). Així que en una de les taules de fora em esmorçat de cine (mireu les fotos).

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Seguim pujant i en la costera dels pedrolos Rafa es pega una bona pinya que no he vist… perque anava davant i he aconseguit pujarla :-). Després senderet cap a baix, cap a munt, arenal cap a baix a les Vedrunes, més cap a baix, i en arribar a la pista ja comencem el primer tram que no coneixia, molt xulo amb pujadeta i baixadeta fins al Mas dels Plans de Dalt. Baixem una mica per pista i ens desviem al Mas de la Bodega, on un home ens diu que no podiem passar… però es referia a que no hi havia camí… però molt amablement ens ha dit, que be, quasi sense camí podiem arribar a la caseta nº 3 de la Colonia dels Plans, i després a la nº 2…. i que si anavem passant al final es netejaria una mica el camí.

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Així que comencem a pujar per lo que devien ser els antics camins de comunicació de la colonia, però molt perduts. Està molt xulo, passem per la cta nº 3 que està en prou bon estat, la nº 2 derruida i baixem un poc, per de nou desviar-se per un altre camí amb molta més pendent de pujada. Es pràcticament tot ciclable però treient els “fetgets” per la gola.

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Al tram final, que jo recordava, m’en he eixit del track espentant cap a la cresta, quan m’he donat compte he avisat a la resta per a que recuperaren el track, mentres que jo he baixat per la costera empinada que ve des de la cresta del cim (resulta que el track eixia baix i jo pensava que ho feia dalt, i de fet, hi ha un camí però he tingut que espentar tot el rato).

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

Després ha començat la baixada cap al Mas de les Deveses. Molt xula la part de dalt, prou “camp a través” però en unes passadetes es quedará de cine la senda. Es prou empinada amb alguns passets algo més tècnics. Eix a una pista que ve del Regadiu i després de remontar uns metres, torna a baixar cap al Mas, però aquest tram està encara més perdut. Des del Mas de la Devesa cap al Regadiu per l’antic camí que feiem en la ruta dels Plans – Rentonar, i per a no xafar carretera però no allargar la ruta més per l’hora (la 1), des del Regadiu hem tirat per la part de baix en compte de per on anava el track original. Sendeta final i carretera fins Alcoi.

De 2011-06-04_Els Plans i Casetes de la Colonia

En la Venta Saltera m’he despedit, pujant al poliesportiu, Via Verda fins al Salt i Baradello en mitja horeta ;-).

I això ha sigut el que ha donat de si el matí, bona ruta amb bona companyia. La ruta te unes vistes espectaculars, molta senda prou perduda pero molt xula i ciclable, y prou trencacames. La meva recomanació (voliem haver-ho fet si el temps ho permetia) es tornar a Alcoi pel coll de les Creuetes, però no hem pogut. Crec que val la pena no arribar al Mas de les Deveses i quan arribes a la pista tirar cap al Regadiu, perque l’últim tram està prou perdut amb molt esbarcer i argelagues i així acabar la ruta pel Coll de les Creuetes i evitar-se tota la carretera.  Ha quedat una ruta nova pels Plans molt xula!

Els Plans
Ruta

Comments are closed.