Feed on
Posts
Comments
De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

Després d’una molt ventosa nit, però amb moltes ganes de rodar, ens trobem a les 7:30 a Rosaleda uns quants penjats: Jordi, Kiko, Pedro Campeón, McConley, Gabi i servidora… esprerm a Siba… però no ve… trucadeta al mòbil per a despertar-lo, que no venia i se li havia oblidat dir-ho. Així que ens anem cap a Quatretonda on vindrà Dani sols (el company de Marines tampoc havia pogut vindre) i Rafa Tipotane que s’havia “rajat” pel vent i s’arrimava sense bici pensant que no aniriem nosaltres… jeje, a bona hora. Li fem tanta enveja que després va tornar a Olleria per la seva bici.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

Comencem la ruta amb unes empinades rampes formigonades seguides d’un senderet tècnic que amb prou xamba es pot ciclar tot. Després la ruta continua per un sender que cresteja, prou trillat per les motos però que es pràcticament tot ciclable exceptuant algún escaló. Molt guapo. Després de fer algun tram més de pista tornem a agafar un altre sender xulisim, que no el deixarem fins arribar a Pinet. Aquest sender de pujada – planejada es molt xulo xulo, per dintre d’un tupit bosc primer amb visita a una sima i tot. Després passa per una part més pelada per algun antinc incendi però amb molt bona vista de Pinet. Dani va prou tocat, després descobrim que principalment per una incorrecta possició del sillín que s’havia menejat. Després de reparar-lo ja es va trobar infinitament millor.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

En arribar a Pinet, Pedro ens aconsella deixar el track previst, ja que la senda que jo havia marcat seria tota d’espentar (ell si que la coneixia, al menys part). Així que canviem la senda per una pista que ens porta dalt de la serra de… ¿Molló del Sabater?. La pista es empinadeta amb trams de formigó però la vista recompensa d’aquesta serra plena d’avencs, simes i arbres diferents com sabines, abets, pins pinyoners. Una llàstima que estiga tan cremada, perque les zones conservades son una passada. Després d’una bona pujada passant pel costat dels bous que apareixen a les fotos arribem a la senda desconeguda que baixa cap a Barx.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

La senda comença seguint una barranconada, amb una vegetació molt frondosa i diferent de la que tenim ací (les punxes que tinc a les mans son prou més doloroses que les de les arguelagues). Per la senda passen bous / vaques i estava una mica fangosillo de terra roja. Junt amb les pedres en punta i escalons una mica delicats, feien que la senda fora sols ciclable a trams. Després la senda abandonava la barranconada per anar pujant per la vesant de la serra, per una zona molt escarpada que juntament amb la frondositat dels matorrals no deixaven veure per on anava la senda. La zona era “prou ciclable”, però hi havia zones molt tècniques i perilloses que feien que no ho intentares en alguns llocs (menys Kiko, clar 😉 ). El paissatge era impresionant, molt escarpat i amb una fantástica vista al fons entre les parets del barranc.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

Després la senda abandonava aquest barranc per passar pel Coll dels Cargols cap a Barx. A partir d’aci ja es podia ciclar tota la baixada encara que amb alguns passos molt tècnics i delicats, però millor que la zona d’abans. Molt guapo. En resum una senda molt xula per passar una vegada a veure-la però que no es adequada per a una ruta habitual, i menys per a la ruta Alcoi – Simat que jo volia clavar-la per ahi. Bo saber-ho.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

Arribem a Barx a les 12:00 i anem a recuperar forces, a esmordinar… Com que era tant tard no hi havia cap grup més de ciclistes :-). Bocates de tortillonguinegre, cerveces, cocacoles, amanides, cacaus, cafeses… 6 € per barba preu redó. I ala, a seguir, que tenim “que tornar a dinar”. Ara ve una zona d’asfalt fins al Pla de Corrals, primer amb una pujadeta per la font de la Puigmola, i després amb tendencia baixadora, amb algunes dreceres, sendetes i alguna equivocació per retallar.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

Després des del Pla de Corrals toca pujar de nou, per una pista prou xula, que va per dintre d’un frondós barranc i va guanyant alçada poc a poc. La zona està plagadisima de sendes que eixen a esquerra i dreta… hi haurà que investigar més per ací :). Passem per un albreg (Corral de la Bastida) i una zona recreativa (Caseta de Garbiel), i de nou abandonem la pista ja pel que queda de ruta. La senda es tota ciclable, però molt molt exigent perque continuament vas pujant escalons de pedra, molt xula. Està prou trillada per les motos, però no arribava a estar destroçada, supose perque no tenia excesiva pendent i per tota la roca. Està tot plagat d’altres sendes que ens creuem i que tindrem que investigar 😀 :D. Passem pel Coll de Torrella i pel Molló on s’invertix la tendència de pujar a baixar.

De Investigació Cuatretonda Barx de de Jordi C.

La baixada fins a Quatretonda es molt xula, no te maça pendent i es exigent perque has d’anar tota l’estona passant roques i escalons, com la pujada, però al contrari. Molt divertida, aquesta si la posem per a “ruta habitual”, ja veurem com l’enllacem. Acabem amb la mateixa sendeta que al principi, i a les 15:00 arribem als cotxes, perfecte, a l’hora de dinar. Trobem a Rafa que havia estat per la zona intentant veure si podiem trobar-se, i mira, al final ens varem trobar.

De 2010-12-24_Quatretonda – Barx

L’evaluació de la ruta per a mi ha estat molt be, falta depurar-la per a llevar la baixada del Coll dels Cargols i veure quina de les 1000 sendes que hi ha podem clavar, així que hi haurà que depurar-la. Però ja tenim en ment variants per a una pròxima sessió d’investigació… i ja sabeu, qui avisa no es traïdor, es AVISADOR!! 😀 😀

Buff, enhorabona si heu arribat fins ací… lap*t* que rajol!!

Més:

Pinet
Ruta

Leave a Reply